Jak wygląda oferta gastronomiczna w budynkach biurowych?.

Jedzenie poza domem staje się coraz bardziej popularne. Wynika to ze zmiany trybu życia, pracy, wielkości gospodarstw domowych, sposobów spędzania wolnego czasu i wreszcie mody

Oferta gastronomiczna rośnie i jest coraz bardziej urozmaicona – od studenckich/pracowniczych kantyn przez fast foody, jedzenie na telefon
(w tym diety pudełkowe), kanapki lub gotowe dania z pobliskiego sklepu spożywczego czy kawiarni, sałatki od „pana kanapki” po mikrofale w biurach, gdzie można podgrzać przyniesiony posiłek. Obok miejsc nauki/pracy funkcjonuje ogromna
różnorodność kawiarni, cukierni, barów, restauracji i klubów. Do wyboru są prawie wszystkie kuchnie świata.

W raporcie „Biurowce od kuchni” przyjrzeliśmy się, jak kwestie jedzenia poza domem rozwiązuje ponad półmilionowa grupa pracowników warszawskich biurowców, przebywająca w swoich miejscach pracy najczęściej w godzinach 9.00-18.00.

Zapraszamy do lektury!